Insecticidengebruik in huis is gevaarlijker dan gedacht

Prof. Dr. Ir. Pieter Spanoghe

Promotie van innovatie ter bevordering van een duurzame landbouw

Duiding

De doelstelling van de UGent-Crelan leerstoel is de bevordering van innovatie in duurzame landbouw.

De UGent-Crelan leerstoel is begin 2015 opgericht aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (FBW) aan de UGent met de steun van de bank Crelan.
De missie bestaat erin om de kennis uit de talrijke toegepaste onderzoeksprojecten aan FBW omtrent landbouwinnovatie sneller en beter te vertalen naar toepassingen in de praktijk.

UGent FBW

FBW aan de UGent is een toonaangevende onderzoeksinstelling met hoge scores in internationale rankings op vlak van landbouwonderzoek. Een sterke troef is het multidisciplinaire onderzoek dat gaat van fundamenteel tot heel toegepast. Dit omvat zowel plantaardige- als dierlijke productie en verschillende 'enabling' expertises, zoals o.a. landbouweconomie, landbouwmechanisatie en smart/precision farming.  

Crelan

Crelan is een coöperatieve bank die ontstaan is voor en door de land- en tuinbouw, nu 77 jaar geleden. De bank is van bij haar ontstaan de duurzame partner van de sector. Vanuit het coöperatief gedachtegoed vindt Crelan het belangrijk om een aantal initiatieven te steunen op het vlak van innovatie en duurzaamheid in de landbouw.

Meer info:  info.crelanleerstoel@ugent.be

FACULTY OF BIOSCIENCE ENGINEERING