Via innovatief netwerken komen tot Vlaamse hennepteelt

Prof. Dr. Ir. Xavier Gellynck

Het Kiwi-ei-project

Het Kiwi-ei-project

Donaties* om het kiwi-ei-project te steunen kunnen ons blijvend bereiken op BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met als vermelding BW-348.

Het Kiwi-ei project van de UGent onderzoekt het inzetten van leghennen in kiwibesplantages als ecologische bestrijder van insecten en onkruiden die een toenemend probleem vormen in de fruitteelt.

Daarvoor werkt de UGent samen met kunstenaar Koen Vanmechelen.

Eveneens wil het project een voorbeeld zijn voor een nieuwe weg die de UGent inslaat op vlak van meer transparant en maatschappelijk verantwoord onderzoek. Om die reden werd er al een crowdfundingcampagne opgezet met het platform van de stad Gent.

"Het unieke aan het Kiwi-ei project is dat kunst met wetenschap wordt gecombineerd en dat dierlijke productie en tuinbouw elkaar vinden in hun streven naar een ecologische, duurzame en geïntegreerde landbouw. Dergelijke transdisciplinaire aanpak is de weg van de toekomst" - Frank Coopman.

"Het kiwi-ei-project kan een wetenschappelijk onderbouwd ecosysteem opleveren voor gemeenschappen over de hele wereld die voedselzekerheid nodig hebben. Dat is wat me aanspreekt als kunstenaar" - Koen Vanmechelen.

Lees ook:

Kip als geheim wapen

Onthulling van kip voor gewasbescherming

* Voor een gift vanaf 40 euro ontvangt u van de UGent een fiscaal vrijstellingsattest, dat recht geeft op een belastingvoordeel van 45% in uw belastingsaangifte.

FACULTY OF BIOSCIENCE ENGINEERING